A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés mellett
2014.09.16
Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, a kormány - ahogy vállalta - folytatja a rezsicsökkentést - mondta Kurucz Éva.

A tavalyi 20 százalékos csökkentések után szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertől pedig az távhő ára csökken további 3,3 százalékkal - nyilatkozta Kurucz Éva kormányszóvivő kedden az MTI-nek. "AZ EDDIGI REZSICSÖKKENTÉSEKKEL A CSALÁDOK TERHE ÉVI 350-360 MILLIÁRD FORINTTAL MÉRSÉKLŐDÖTT."Az eddigi rezsicsökkentésekkel a családok terhe évi 350-360 milliárd forinttal mérséklődött, a családok átlagos megtakarítása évente már 150- 200 ezer forint - tette hozzá."Ez óriási változás, ha belegondolunk abba, hogy 2010-ben még a magyar családok fizették Európában a legmagasabb gáz árat és a második legmagasabb áram árat" - fogalmazott Kurucz Éva.Hozzátette: a következő lépés a rezsiholdig létrehozása, amely az ipari rezsicsökkentés és a hazai vállalkozások versenyképességének javításának további alapja lesz.A munkacsoport jelenleg is dolgozik - közölte a kormányszóvivő, aki határozottan cáfolta a Népszabadságban keddi számában megjelent állításokat és elmondta, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) gázár-szabályozásról szóló szakmai rendeletmódosítása semmilyen módon nem érinti a rezsicsökkentést és semmilyen formában nem érinti a lakossági végfogyasztói árakat, mivel azokat a fejlesztési miniszter rendelete határozza meg. A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés mellett - húzta alá a szóvivő.(MTI-fidesz.hu)