A magyar gazdaság jó úton halad egy biztató jövő felé
2014.09.23
Ma már odáig jutottunk, hogy több mint 4,1 millió ember dolgozik, és mindannyian fizetnek adót – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki üzeme új gyártó részlegének avatásán.

Szükségünk van azokra a népi tehetségekre, akik a semmiből érkezve, megfejthetetlen titkokat tudva, egyszercsak az ország elitjében találják magukat, és olyan szellemi, tudományos teljesítményt tesznek le az asztalra, amit mindannyian megsüvegelünk – méltatta Orbán Viktor a Béres Gyógyszergyár alapítóját, Béres Józsefet.A kormányfő szerint a Béres csepp egy olyan dologhoz járul hozzá, amire a beteg embernek a legnagyobb szüksége van; felerősíti a legyengült immunrendszert. 2010 után a kormánynak is az a feladat jutott, hogy felerősítse a legyengített Magyarországot. Az ország saját lábára állításához elsősorban arra volt szükség, hogy növelni tudjuk Magyarország ellenállóképességét – fűzte hozzá."többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta."Orbán Viktor felidézte, 2010-ben a 10 millió emberből 3,6 millió dolgozott, és 1,8 millió fizetett adót. Ez az összeomlás biztos receptje – jegyezte meg. Ma már odáig jutottunk, hogy több mint 4,1 millió ember dolgozik, és mindannyian fizetnek adót. Ez azt jelenti, hogy többen toljuk a szekeret, mint ahányan ülünk rajta – fűzte hozzá. A miniszterelnök emlékeztetett arra is, 2010 előtt hiába dolgoztak az emberek többet, hiába túlóráztak, vállaltak újabb állásokat, a megkeresett jövedelmüket elvitte az áremelés, az egekbe emelt rezsidíj, ami pedig megmaradt, azt elvitték a bankok a feltornázott hitelkamatokkal.Ma ott tartunk, hogy az áremelkedéseket megfékeztük, a rezsiköltségeket letörtük, és több százezer családot menthetünk ki a hitelcsapdából – húzta alá. A kormányfő szerint ezek biztató adatok, de ez csak az úteleje. A magyar gazdaság ma erősebb lábakon áll, mint korábban, de még nem feldönthetetlen; akkor mondhatjuk majd végleg megszilárdultnak, ha legalább ötmillió ember dolgozik Magyarországon – fogalmazott. Ez nem lehetetlen, az arányokat figyelembe véve, más közép-európai országok képesek erre. Ha ezt elérjük, akkor olyan jövő előtt áll majd a magyar gazdaság, amire optimistán tekinthetünk – tette hozzá.Orbán Viktor kitért az unióval nemrég aláírt megállapodásra is, aláhúzva, ez egy új korszakot nyit majd a magyar gazdaság történetében. Ez lehetővé teszi a legújabb kor legnagyobb gazdaságfejlesztési programját – jegyezte meg. A miniszterelnök közölte, a rendelkezésre álló források 60 százalékát a magyar gazdaságba fektetik, úgy, hogy hazánkban nagynak, de európai összehasonlításban közepes méretűnek számító magyar vállalatok – köztük a Béres, és a hozzá hasonló cégek – kellő súllyal részesedhetnek majd ezekből a gazdasági lehetőségekből."a rendelkezésre álló források 60 százalékát a magyar gazdaságba fektetjük."Egy olyan cég előtt emeljük meg a kalapunkat, amely egy 10 fős családi vállalkozásból több mint 300 főt foglalkoztató vállalatcsoporttá fejlődött – jelentette ki Orbán Viktor a Béres Gyógyszergyár kapcsán. Hangsúlyozta, a Béresnél is tudják, a megtermelt haszon kötelezettségekkel is jár; lehetőséget ad társadalmi szerepvállalásra, segítségnyújtásra. A kormányfő meggyőződése szerint ez az alapítónak köszönhető. Talán ez az erkölcsi tőke lehet az oka annak, hogy a Béres család vállalkozása egy önmagán túlmutató történetté alakuljon, és többé váljon, mint egy magyar család sikeres vállalkozása. Talán ez az oka annak is, hogy az ő sikerüket mindannyian a sajátunknak is tekintjük – fogalmazott a miniszterelnök.Orbán Viktor azt kívánta, váljon valóra az alapító, Béres József 1977-es mondása: „ha József napjától kiütközik a fű, azt kalapáccsal sem lehet visszaverni”. A fű kisarjadt, és azt reméljük, hogy a magyar gazdaság és a Béres Gyógyszergyár már jó úton halad egy biztató jövő felé, ahonnan nem lehet bennünket többé visszakalapálni – zárta beszédét a kormányfő.(fidesz.hu)