Cél, hogy a családok rezsikiadásai tovább csökkenjenek
2014.09.27
A kormány támogatásával most ki lehet cserélni az elavult kazánokat, hűtőket, fagyasztókat, nyílászárókat – hívta fel a figyelmet kormányszóvivő.

Összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a lakossági energiahatékonysági pályázatokat a kormány. A hűtő- és fagyasztócserére a nagycsaládosok és a nyugdíjasok, a kazán- és nyílászárócserére pedig az az ingatlantulajdonos pályázhat, aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen a támogatással érintett, legfeljebb 4 lakásos ingatlanban lakik.Kurucz Éva kiemelte, hogy a pályázók több tízezer, de akár több százezer forintot is kaphatnak támogatásként. A felhívások már elérhetőek a kazán- és a hűtő-, illetve fagyasztócsere esetében, a nyílászárócsere-pályázat szeptember 29-én jelenik meg. A pályázati felhívások megjelenése után 30 napig lehet pályázni, részletes információkat a kormány.hu vagy emi.hu oldalon lehet találni.Érdemes minél előbb benyújtani a pályázatokat – hívta fel rá a figyelmet a szóvivő -, mert várhatóan nagy lesz az érdeklődés, és a pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálják el!(kormany.hu-fidesz.hu)