Újabb rezsicsökkentés várható
2014.09.27
Jövőre is lesz rezsicsökkentés és megkezdődik a bankok elszámoltatása, amivel több pénz marad az embereknél - mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal határozottan cáfolta azokat a feltételezéseket, miszerint megszorításokra készülne a kormány. Magyarországon ma gazdasági növekedés van. Idén és a következő évben is viszonylag magas, tehát akár a 3 százalékot is meghaladó gazdasági növekedés várható hazánkban – jelentette ki a fideszes honatya, aki úgy vélte, „aki gazdasági növekedés idején megszorításokban gondolkodik, az abszolút butaságot csinál.”"ha a piaci árak változása lehetővé teszi, akkor mérsékelni kell a rezsiköltségeket."Biztosíthatok mindenkit, hogy a mi politikánk abban az értelemben változatlan, hogy ugyanazt szeretnénk csinálni, mint az elmúlt években: mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a magyar családoknál több pénz maradjon – húzta alá Rogán Antal, emlékeztetve, ez így volt az elmúlt két évben a rezsicsökkentésnek köszönhetően is, jövőre pedig azért marad több pénz 1 millió 300 ezer magyar családnál, mert megkezdődik bankok elszámoltatása.A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, „jövőre is lesz rezsicsökkentés és megkezdődik a bankok elszámoltatása, amivel több pénz marad az embereknél.” Mi mindvégig azon az állásponton voltunk, hogyha bármit a piaci árak változása lehetővé tesz, akkor azt azonnal oda kell adni az embereknek – szögezte le Rogán Antal.Kifejtette: az elmúlt két évben sikerült elérniük, hogy „végre az európai átlag szintjén legyenek a magyar családok rezsikiadásai, amelyek 2010-ben még durván az európai átlag felett voltak.” Ezt tartani kell, és ha a piaci árak változása lehetővé teszi, akkor mérsékelni kell a rezsiköltségeket – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője.Azért is érdemes bővíteni a paksi atomerőművet, mert olcsóbb lehet a villamos energia. De addig is a frakció kérte a kormányt arra, hogy tekintsük át jövőre, hogy Paks tudja-e még ennél olcsóbban adni az áramot az MVM-nek és ha igen, azt oda tudjuk adni a magyar családoknak – mondta Rogán Antal.(Hír TV-fidesz.hu)