Magas színvonalú szolgáltatás, versenyképes árak
2014.09.28
Legkésőbb 2015 márciusában megkezdi munkáját a nemzeti közműszolgáltató holding, amelynek bázisát az állami tulajdonba került Főgáz jelentheti - közölte Lázár János vasárnap Makón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy fórum előtt újságíróknak elmondta: az első nemzeti közműszolgáltató holding feladata először az áram-, a gáz- és távhőszolgáltatás lesz. A víz-, a szennyvíz- és a hulladékszolgáltatás később kezdődhet - tette hozzá.A holding szervezésével kapcsolatos feladatokkal Németh Lászlóné miniszterelnökségi államtitkárt bízta meg a miniszterelnök.A teljesen állami tulajdonú cég azzal fog próbálkozni, hogy piaci körülmények között, a vetélytársakat a versenyben megverve áramot, gázt és távhőt szolgáltasson a lehetőség szerint minél több háztartás számára - közölte Lázár János.A politikus úgy fogalmazott, a kormány nem állami eszközökkel akarja "lenyomni" a jelenlegi piaci szereplőket, az állami cég magas színvonalú szolgáltatással és versenyképes árakkal kívánja elnyerni a fogyasztók bizalmát.Az uniós jogszabályok alapján a hálózat fenntartása és a fogyasztók ellátása elkülönül egymástól, így nincs technikai akadálya a szolgáltatásnak. Az állam megvásárolta a Főgázt, amely jó alapja lehet a nemzeti közműszolgáltató holdingnak - mondta a miniszter. (MTI-fidesz.hu)