A jövő a munkahelyteremtés politikájáé
2014.10.07
A kabinet egy olyan rendszert dolgozott ki, hogy minden megyei jogú város kap egy bizonyos összeget, amelyet saját maga fordíthat gazdaságfejlesztésre - jelentette be Orbán Viktor.

A következő önkormányzati ciklus végére mindenképpen elkészül az M44-es, amely egy négysávos, modern, európai közlekedési útvonal lesz - mondta a miniszterelnök a békéscsabai Csaba Televíziónak kedden.A kormányfő kifejtette: lehet, hogy a Kecskemétről Békéscsaba felé vezető M44-es nem autópálya, hanem autóút lesz, de - mint fogalmazott - kivette a "nagyesküt" Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterből, hogy ebben a ciklusban mindenképpen meglesz az út, ha nem európai uniós forrásból, akkor magyar költségvetési finanszírozással."A MEGYEI KÖZGYŰLÉSEK IS KAPNAK EGY ELKÜLÖNÍTETT FORRÁST MEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSRE."Orbán Viktor ugyanakkor jelezte, hogy egy autóút vagy autópálya önmagában nem oldja meg a gazdaságfejlesztést, ám nagy segítséget ad, így könnyebb lesz Békéscsaba dolga is, ha meglesz az M44-es.A miniszterelnök az interjúban szólt arról is, a jövő a munkahelyteremtés politikájáé, ezért a kabinet egy olyan rendszert dolgozott ki, hogy minden megyei jogú város kap egy bizonyos összeget - ami néhány tízmilliárd forint is lehet -, amelyet saját maga fordíthat gazdaságfejlesztésre. S hogy "ne legyen marakodás a város meg a falu között", a megyei közgyűlések is kapnak egy elkülönített forrást megyei gazdaságfejlesztésre - tette hozzá.A kormányzati intézkedések közül Orbán Viktor - mint mondta - a rezsicsökkentésre a legbüszkébb, mert azzal véget ért az a korszak, amikor a nagy, elsősorban nemzetközi közszolgáltató cégek "hét bőrt is lehúztak egy magyar családról".Arra is büszke - folytatta -, hogy a kormány elszámoltatja a bankokat, ami több, mint egy pénzügyi manőver, mert ezzel "győzött az igazság".A Fidesz-KDNP békéscsabai polgármesterjelöltjéről, Hanó Miklósról a kormányfő azt mondta: kisgazda hagyományt képvisel, ami fontos, mert Békéscsaba egy mezőgazdaságból kinőtt polgárváros.Orbán Viktor kedden ellátogatott Szegedre, Makóra és lakossági fórumot tartott Békéscsabán is.(MTI - fidesz.hu)