Igazságosabb lesz a szociális rendszer
2014.12.02
A szegénység elleni harcban segít a rezsicsökkentés és az, hogy több pénzt fordítanak gyermekétkeztetésre - emelte ki Kurucz Éva.

Negyedmillióval kevesebben vannak a szegénységnek kitettek, és 18 százalékkal csökkent azok aránya, akik nem tudják kifűteni a lakásukat – jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Kurucz Éva hozzátette: utóbbiak aránya a válság idején 27 százalék volt."Negyedmillióval kevesebben vannak a szegénységnek kitettek."Hangsúlyozta: ezért nagyon fontos a rezsicsökkentés, mellyel évente 150-200 ezer forintot tud megspórolni egy család.Beszélt arról is, hogy egyre nagyobb összeget fordít a kormány gyermekétkeztetésre. Erre a célra az önkormányzatok idén 55 milliárd forintot kapnak, jövőre ez az összeg 58 milliárd forintra nő. Ennek köszönhetően 275 gyermek ingyen étkezik, 150 ezer gyermek pedig fél áron. A nyári időszakban egyébként 120 ezer gyermek étkezett ingyen.Mint mondta: a szegénységet örökölte ez a kormány, évek alatt kialakult helyzetről van szó, melyet nem lehet egyik napról a másikra megoldani, kis, szisztematikus lépésekre van szükség.A szociális rendszer átalakításának a célja, hogy egy igazságosabb rendszer jöjjön létre Magyarországon - hangoztatta a kormányszóvivő.(hirado.hu-fidesz.hu)