Stabil lábakon áll a magyar gazdaság
2015.02.26
Hazánkban 17 éves csúcson vannak a beruházási adatok, és tíz éves rekord dőlt meg a kiskereskedelmi forgalomban – mondta Tuzson Bence csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-frakció szóvivője kiemelte, alapvető céljuk a bérből és fizetésből élő családok rétegének kiterjesztése, illetve az anyagi helyzetük megerősítése. A jó gazdasági adatok ennek megvalósítását segítik – fűzte hozzá Tuzson Bence.Mint mondta, hazánkban 17 éves csúcson vannak a beruházási adatok, a beruházások mértéke dinamikus bővülésnek indult. 2013-ban 7,2 százalékos volt a növekedés, 2014-re pedig már megduplázódott ez a szám – hívta fel a figyelmet, ez több mint 5200 milliárd forintos bővülést jelent.Mint mondta, a nemzetgazdasági ágazatok többségében megindult a növekedés, példaként az építőipar, a szállítás és raktározás, valamint az egészségügy területét emelte ki."A beruházások növekedésével együtt jár a munkahelyek számának emelkedése és a gazdaság bővülése."Úgy fogalmazott, fontos, hogy a kkv-szektorban is növekedésnek induljanak a beruházások, ehhez komoly segítséget jelent a növekedési hitelprogram, valamint az, hogy az uniós források jelentős része a kis- és középvállalkozások fejlesztésére fordítható.A politikus rámutatott, hogy a beruházások növekedésével együtt jár a munkahelyek számának emelkedése és a gazdaság bővülése. Emlékeztetett rá, hogy 2014-ben 3,5 százalékos volt a gazdaság bővülése, 4,2 millióan dolgoznak az országban, és alacsony, 7 százalék körüli a munkanélküliség. Tuzson Bence szólt arról is, hogy tíz éves rekord dőlt meg a kiskereskedelmi forgalomban, 5,2 százalékkal nőtt tavaly a forgalom az egy évvel korábbihoz képest.Kifejtette, ez annak köszönhető, hogy a családi adókedvezmény és a rezsicsökkentés révén több pénz maradt a magyar családoknál, ezt az összeget megtakarításra és fogyasztásra fordították az emberek. Hozzátette: az elmúlt évi 3 százalékos reálbér-növekedés és a bankok elszámoltatásának következtében várhatóan tovább nő majd a fogyasztások és a megtakarítások mértéke.A magyar gazdaság stabil lábakon áll; az ország egésze jobban teljesít, mint a korábbi években, és jobban teljesít, mint az európai országok többsége – zárta szavait a szóvivő.(fidesz.hu)