Lázár János felülvizsgálná a közműcégek számlázási, mérési gyakorlatát
2015.02.28
A gáz- és a villamosenergia-szektor után a vízszolgáltató és a hulladékszállító cégek számlázási, mérési gyakorlatát is felülvizsgálná a Miniszterelnökséget vezető miniszter - hangzott el a Hír TV Híradójában szombaton.

Lázár János a Hír TV-nek azt mondta - idézték őt -, hogy az állami kézbe került Főgáz átvilágításánál a számlázás, a mérés manipulálására utaló adatokat találtak."a vállalat számos esetben 20-30 százalékkal többet számlázott a társasházaknak."A fideszes politikus szerint a vállalat számos esetben 20-30 százalékkal többet számlázott a társasházaknak, az általuk kért óracserét pedig - amellyel pontosítani lehetett volna a mérést - elutasította. A miniszter indokoltnak tartja, hogy a gáz- és a villamosenergia-szektor után a víz- és hulladékszolgáltató cégek számlázási, mérési gyakorlatát is felülvizsgálják. Lázár János azt mondta: át kell nézni a víz- és a hulladékszolgáltatást is, mert képviselőként az a gyanúja, hogy a nagy szolgáltató cégek manipulálták a számlázást, a mérést és a teljesítést is.Hogy "hányan panaszkodtak rendszeresen a gáz fűtőértékére, használati értékére, ezt most nem kell külön mondanom. Tehát minőségi és technológiai túlszámlázás van az én véleményem szerint" – fogalmazott.(MTI-fidesz.hu)