Brüsszel újabb hadjáratot indít a magyar családok ellen
2015.03.03
Brüsszel nem mond igazat, amikor azt állítja: a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásnak semmi köze a rezsicsökkentéshez – mutatott rá Németh Szilárd napirend előtti felszólalásában.

A kormánypárti képviselő kifejtette, a magyar emberek kiálltak, és ezentúl is kiállnak a rezsicsökkentés mellett.Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásának jogosságát Németh Szilárd pontokba foglalva vitatta. Hangsúlyozta: Brüsszelnek a rezsicsökkentéssel van problémája.A bizottságnak a többi között a hálózati tarifarendszerrel van gondja, szerintük az uniós szabályokkal ellentétben egyes fogyasztói csoportokat előnyben részesít másokkal szemben. Ezzel tehát azt kifogásolják, hogy a háztartások, és a közületek számára a gázhálózat használatáért felszámított díjak alacsonyabbak, a magyar családok profitálnak a rezsicsökkentésből – fogalmazott."Nem lankadhat a figyelmünk, mert a kitartó munkával véghezvitt rezsicsökkentést Brüsszel el akarja venni a magyaroktól."A brüsszeli álláspont szerint a magyar jog túlságosan leszűkíti azoknak a költségeknek a körét, amelyeket a hálózatok tulajdonosai átháríthatnak a felhasználókra, így a többi között azt az illetéket, amelyet a hálózatok hossza után kell fizetniük. Emellett kifogásolják, hogy a cégek a banki tranzakciós adót sem terhelhetik a fogyasztókra – folytatta Németh Szilárd. Brüsszel azzal sem ért egyet, hogy Magyarországon a miniszter határozza meg a rendszerhasználati díjak számításának módját. Ezek a szabályozások azonban a magyar fogyasztók, családok védelmére születtek – emelte ki.A Brüsszel által kifogásolt szabályokat éppen azért kellett meghoznunk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést – hangsúlyozta a fideszes politikus. Két és félmillió ember aláírása, a félmilliós békemenetek, és a három megnyert választás ebbe az irányba mutatnak – fűzte hozzá.Fotó: fidesz.huA brüsszeli nyomás azt jelzi, nem lankadhat a figyelmünk, mert a kitartó munkával véghezvitt rezsicsökkentést Brüsszel el akarja venni a magyaroktól – közölte Németh Szilárd. A képviselő aláhúzta, a Fidesz kitart az eddigi eredmények mellett, és arra kéri a kormányt, a parlamenti pártokat és az embereket, hogy fogjanak össze, és védjék meg a rezsicsökkentés politikáját.(fidesz.hu)