Félszázan sem dolgoznak majd a közműcégnél
2015.03.09
Az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) dolgozóinak létszáma nem haladja majd meg az ötven főt a növekedési fázisban sem – írja a hétfői Napi Gazdaság Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Velez Árpád MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszát ismertetve.

A tárcavezető szerint a társaság a költséghatékonyság érdekében lépcsőzetesen és rugalmasan bővíti majd alkalmazottainak körét, ám a létszámot mindvégig alacsony szinten kívánják tartani."A közműcég először gázt szolgáltat majd a már állami kézben lévő Főgáz alapjain."Az ENKSZ székhelye megegyezik a tulajdonos Magyar Fejlesztési Bankéval (MFB), az V. kerületi Nádor utcai épületben a bank biztosítja majd az irodát az állami közműcég számára. A társaság munkavégzéséhez szükséges irodabérleti szerződés megkötése még folyamatban van.Lázár János jelezte, az ENKSZ Zrt. cégbírósági bejegyzése február 18-án történt meg, így a működéshez szükséges beszerzési folyamatok még nem zárultak le, szervezetének véglegesítése pedig hamarosan megtörténik. A közműcég először gázt szolgáltat majd a már állami kézben lévő Főgáz alapjain, tevékenységét a jövő év elején áramszolgáltatással egészíti ki - emlékeztet az újság.(MTI-fidesz.hu)