Az Európai Parlament is a magyar utat járja
2015.03.11
Kósa Ádám sajtóközleménye

Kósa Ádám fideszes EP-képviselőnek a magyar kormány eddigi erőfeszítéseit is méltányoló módosító indítványaival fogadott ma el jelentést az Európai Parlament. A 2015. évi éves növekedési jelentés foglalkoztatási és szociális vonatkozásairól szóló jelentést az EP több órás vita után szavazta meg. "Meg kell szüntetni a magas európai energiaárak miatti szegénység további terjedését, vagyis helye van a rezsicsökkentésnek."A 2015. évi éves növekedési jelentés foglalkoztatási és szociális vonatkozásairól szóló dokumentum egyike a 2015-ös európai szemeszterrel foglalkozó három parlamenti jelentésből álló csomagnak.Kósa Ádám írásbeli hozzászólásában kifejtette: az európai politika – még ha ellentmondásos módon is viszonyul a magyar kormányzat eddigi, unorthodox erőfeszítéseihez – egyre inkább belátja, hogy a gazdasági fellendüléshez olyan lépések is szükségesek, amelyek kijavítják a korábbi rossz kormányzásból és a megszorításokra építő politikákból fakadó hibákat. Ez azt jelenti, hogy meg kell szüntetni a magas európai energiaárak miatti szegénység további terjedését, vagyis helye van a rezsicsökkentésnek. Továbbá hatékonyan kell harcolni a gyermekszegénység, illetve a családok további eladósodása ellen is. A néppárti politikus szerint ezért nem véletlen az, hogy az EP baloldali többsége most már kiállt a magas energiaárak csökkentése, a gyermekétkeztetés – mint jó tagállami gyakorlat – támogatása, illetve a devizahitelek csökkentése mellett. Ezek a döntések egytől egyig a magyar kormányzat eddigi politikájának alapját és sikerét jelentették.(EPP - Hungarian Press)