Törvényjavaslat az egyetemes gázszolgáltatásról való lemondásról
2015.03.16
Az egyetemes szolgáltatásról való lemondás csak lehetőség, de semmiképpen nem kötelező.

"Egyetemes gázszolgáltatásnak a lakosság, valamint a limitált fogyasztású egyéb felhasználók kiszolgálása minősül."A februárban megalakult első nemzeti közműszolgáltatót is segíti a gáztörvény módosítási javaslata azzal, hogy meghatározza, miként lehet felhagyni az egyetemes szolgáltatással, majd a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal miként jelöli ki az új szolgáltatót - mondta Balla György (Fidesz), a törvényjavaslat előterjesztője hétfőn, a parlament gazdasági bizottságának ülésén.A képviselő kiemelte: az egyetemes szolgáltatásról való lemondás csak lehetőség, de semmiképpen nem kötelező. A gáztörvény eddig is kötelezővé tette ezeknek a szabályoknak a megalkotását, de az mindeddig elmaradt - tette hozzá Balla György.Egyetemes gázszolgáltatásnak a lakosság, valamint a limitált fogyasztású egyéb felhasználók kiszolgálása minősül. A képviselő elmondta, hogy a részletszabályok meghatározzák az egyetemes szolgáltatásról való lemondás feltételeit, valamint azt is, hogy a szabályozó hivatal miként köteles kiválasztani a helyébe lépő legolcsóbb szolgáltatót. A törvényjavaslatot a gazdasági bizottság, a kormánypárti tagok igenlő szavazatával tárgysorozatba vette.(MTI - fidesz.hu)