Jelentősen csökkent a háztartások rezsitartozása
2015.06.01
Jelentősen, ötödével csökkent egy év alatt a fogyasztók rezsitartozása - írta hétfői számában a Napi Gazdaság.

A napilap a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal adataira hivatkozva arról számolt be, hogy tavaly március elején összesen 120 milliárd forint volt a lakosság gáz- és villany- és távhőelmaradása. Idén a tavasszal a hátralék kevéssel haladta meg a 94 milliárdot. Az össztartozás egyharmada 32 milliárd forint új keletű, egy hónapnál nem rövidebb ideje áll fenn. Az egyéves vagy annál is régebbi tartozások együttes értéke márciusban megközelítette a 37 milliárd forintot.A Napi Gazdaságnak Rétvári Bence, a KDNP alelnöke azt mondta: a bankok elszámoltatása a hitelviszonyok ügyében tisztázta a helyzetet, a rezsicsökkentés a közműdíjak féken tartásában és a rezsitartozások mérséklésében játszik jelentős szerepet, a családi csődvédelem pedig a kiutat mutathatja meg sok érintettnek.(MTI-fidesz.hu)