A kormány megvédi a rezsicsökkentést
2015.06.15
A Fidesz-KDNP-frakció támogatja a kormány rezsicsökkentési politikáját - hangzott el Kovács Zoltán és Németh Szilárd sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő kifejtette, a rezsicsökkentés az elmúlt években a kormány egyik legfontosabb intézkedése és eredménye volt. Kovács Zoltán hangsúlyozta, sikerült elérni, hogy majdnem 40 év után hazánkban már nem nőnek évről évre a rezsiárak, hanem elkezdtek csökkenni. Magyarország kormánya meg fogja védeni a rezsicsökkentés eredményeit – húzta alá.Elmondta, az unió februárban kötelezettségszegési eljárást indított hazánk és több más tagállam – például Franciaország, Németország, Olaszország - ellen."Az Orbán-kormány már 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat."Az úgynevezett harmadik energiacsomag kötelezettségeit és vállalásait gyakorlatilag egyetlen európai országnak sem sikerül maradéktalanul átültetnie – fűzte hozzá, megjegyezve: „akik ellen még nem indult kötelezettségszegési eljárás, illetve nincs ilyen vizsgálat, az ellen majd fog”.Leszögezte, a magyar kormány intenzív tárgyalásokat, egyeztetetéseket folytat a kérdésről, és egyúttal kijelentette, alapvetően szabályozási vitáról van szó, „amelynek legkevésbé fontos eleme az árképzés”.Fotó: fidesz.huUgyanitt Németh Szilárd kiemelte, a Fidesz-KDNP-frakció támogatja a kormány rezsicsökkentési politikáját. A fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy 2013-ban 2 és félmillió ember írta alá a rezsicsökkentés megvédéséről szóló íveket, emellett két Békemenet és 2014-ben három megnyert választás is jelezte, hogy az emberek támogatják ezt az intézkedést, illetve a kabinet politikáját. Rámutatott, törekednek az európai szintű együttműködésre, szeretnék elérni, hogy olcsó energiához jussanak a tagállamok, biztosítva ezzel a családok biztonságát, valamint azt, hogy a vállalkozások versenyelőnyhöz jussanak.A brüsszeli bürokrácia nagy nyomásnak van kitéve a nemzetközi energiacégek által – hívta fel a figyelmet, kiemelve: ezen a rendszeren Magyarország ütött rést.Felidézte, az Orbán-kormány már 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat, és napjainkra már sikerült elérni, hogy ma a magyar családok Európában a „második legolcsóbb energiához jutnak hozzá, mind a villany, mind a gáz tekintetében”.(fidesz.hu)