Paks támadása a rezsicsökkentés elleni támadás
2015.11.25
A Miniszterelnökség államtitkára szerint mindenképpen szükség van a Paksi Atomerőmű bővítésére. Csepreghy Nándor a Kossuth Rádióban azt mondta: aki Paks 2-t támadja, az a rezsicsökkentés fenntartását tenné lehetetlenné.

Az államtitkár elmondta, ha a magyar állam nem bővíti az atomerőművet, akkor a 2020-as évek közepétől jelentős áramimportra szorul majd. Csak akkor vagyunk képesek a rezsicsökkentést folytatni, garantálni a lakosság számára a kiszámítható energiaköltségeket, ha Paks 2 megvalósul – jelezte Csepreghy Nándor."Az Európai Bizottság döntése nem húzza be a kéziféket."Hangsúlyozta: a paksi bővítés ellen az Európai Bizottság nem emelt elvi kifogást, idén áprilisban jóváhagyta az üzemanyag-ellátási szerződést is.Hozzátette: az uniós testület most azt vizsgálja, hogy biztosított-e az európai cégek részvételének lehetősége a beruházásban.Az Európai Bizottság döntése azonban nem húzza be a kéziféket - tette egyértelművé.2018-ig tartanak az engedélyezési eljárások, és folynak a tervezési munkálatok, 2018-ban kezdődik és 2025-re fejeződik be az építkezés, 2025-ben és 2026-ban pedig a blokkok üzembe helyezésével megindul a termelés - fogalmazott.(hirado.hu-fidesz.hu)