Vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd
2015.12.09
Ha titkos anyagokat tett közé Jávor Benedek, akkor emellett Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügye "kismiska" – fogalmazott Németh Szilárd a PM-es politikus blogján megjelentekkel kapcsolatban.

A szerdai napon ülésezett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Az ülést követően Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke tájékoztatta az újságírókat."meg kell nézni, hogy tényleg titkos anyagokról van-e szó, mi az, amit Jávor Benedek közzétett."A képviselő elmondta, a bizottsági ülésen többek között szóba került az is, hogy a paksi erőműbővítéssel kapcsolatban Jávor Benedek európai parlamenti képviselő 200 oldal titkos dokumentumot tartalmazó linket tett közzé a blogján.Németh Szilárd elképesztőnek nevezte, hogy van Magyarországon valaki, aki 200 oldal titkos anyagot, minősített adatot nyilvánosságra hozhat. A képviselő aláhúzta, ez a bűncselekmény kategóriája, és mindenképpen vizsgálatot kell kezdeményezni. A fideszes politikus közölte, meg kell nézni, hogy tényleg titkos anyagokról van-e szó, mi az, amit Jávor Benedek közzétett.Ha titkos anyagokat tett közé Jávor Benedek, akkor emellett Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügye ehhez képest "kismiska" – fogalmazott Németh Szilárd.Fotó: fidesz.huA bizottság fideszes alelnöke kitért arra is, hogy az anyag környezeti hatástanulmányát egy olyan cég készítette, amelynek vezetője Vajnai Attila kommunista politikus. „Vajnai Attila arról szokott a leghíresebb lenni, hogy hatalmas vörös csillaggal a mellén járkál mindenféle rendezvényre, és az Európai Bíróságon is megtámadta azt, hogy a vörös csillag önkényuralmi jelkép lenne" – tette hozzá Németh Szilárd. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Vajnai Attila cége ellenérdekelt a paksi beruházással szemben.A fideszes képviselő arról is beszélt, hogy a Paksi Atomerőmű korszerűsítésének, vagyis Paks II. megépítésének fő oka a rezsicsökkentés fenntarthatóvá tétele, az olcsóbb magyar villamos energia megteremtése.(fidesz.hu)