Schiffer András hazudik és adókat akart emelni
2015.12.17
A Fidesz-frakció reagálása Schiffer András (LMP) nyilatkozatára

Schiffer András választási programjában még radikális SZJA emelést akart, 24 százalék és 36 százalékos adókulcsokkal, ami több százezer munkavállaló fizetését csökkentette volna."Bármilyen piaci béremelés csak a munkaadók együttműködésével lehetséges, így tartható be a bérmegállapodás."Schiffer András más ügyben is hazudik, mert - ahogy a tegnapi Kormányinfón is elhangzott -, a kormány tárgyalt a minimálbérről, de a megállapodást a munkaadók és a munkavállalók érdekképviseleteinek kell tető alá hozni.A kormány természetesen minél magasabb bért kíván minden munkavállalónak - ezért is csökkenti az adókat és indított béremelési programokat a közszférában.Bármilyen piaci béremelés csak a munkaadók együttműködésével lehetséges, így tartható be a bérmegállapodás. A magyar gazdasági növekedésnek köszönhetően 2010 óta minden évben nő a minimálbér, mert az erősebb gazdaság erősebb minimálbért tesz lehetővé.Az OECD 34 tagállama közül 2010 és 2014 között Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a bruttó minimálbér és jövőre várhatóan újra nőni fog.(fidesz.hu)