Mindenki tartsa tiszteletben a magyarok döntését
2015.12.22
Magyarország elvárja, hogy mindenki tartsa tiszteletben a magyarok döntését - szögezte le Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A külügyi tárca vezetője a soros EU-elnök Luxemburg kül- és európai ügyek miniszterének a Tageblatt on-line oldalának adott interjújára reagált, amelyben Jean Asselborn Lengyelországot és Magyarországot kritizálja.  "A magyarok egyértelműen állást foglaltak az illegális bevándorlással kapcsolatban is, elutasítják azt."Szijjártó Péter felhívta Jean Asselborn figyelmét, hogy "a demokrácia az emberekről szól, akkor is, ha ez a luxemburgi külügyminiszternek nem tetszik". A miniszter szerint a magyar emberek munkájának eredménye, hogy "Magyarország a gazdasági összeomlás állapotából öt év alatt az EU legjobbjai közé verekedte magát".  Ezért a magyarok tiszteletet érdemelnek, és nem bírálatot. A magyarok egyértelműen állást foglaltak az illegális bevándorlással kapcsolatban is, elutasítják azt. "Elvárjuk, hogy senki ne akarjon ezért bosszút állni" - szögezte le Szijjártó Péter, aki egyúttal felszólította a luxemburgi külügyminisztert, hogy "ne kritizálja a magyar embereket!". "Végezetül azt javasoljuk a luxemburgi külügyminiszternek, hagyja, hogy Magyarország sorsáról a magyarok, Lengyelország sorsáról pedig a lengyelek döntsenek" - olvasható a KKM közleményében.(MTI-fidesz.hu)