A baloldal cserbenhagyta és devizahitelbe hajszolta a magyar családokat
2016.01.02
A Fidesz-frakció közleménye

Olcsóbb és egyszerűbb az otthonteremtés. Életbe lépett az Otthonteremtési Program, amely új korszakot nyit a családalapítás előtt álló fiatalok és a gyermekes családok életében. A félelem és kiszámíthatatlanság helyett, a jövőben a biztonságos, kiszámítható otthonteremtésben tudnak gondolkodni."Olcsóbb és egyszerűbb az otthonteremtés."A Fidesz, ahogy vállalta teljesíti, minden eszközzel segíti a családokat az otthonteremtésben, szemben a baloldal kormányzásával, amikor cserbenhagyták és devizahitelbe hajszolták azokat, akik saját otthont szerettek volna. Eltörölték – az első-Orbán kormány alatt bevezetett – otthonteremtési kedvezményt, megszüntettették a kedvezményes lakáshiteleket, valamint a hitelek kamatplafonját. Felére csökkentették a felvehető kölcsön összegét és az adókedvezmény mértékét is.A baloldal duplájára emelte a lakásépítési áfát és ma is támadja az Otthonteremtési programot. A kibővített otthonteremtési kedvezménynek köszönhetően 5%-ra csökkentjük a lakásépítés áfáját, 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 10 millió forintos állami hitelt biztosítunk a 3 gyermekeseknek. (fidesz.hu)