Leginkább a kereskedelmi szférában találhatnak állást a közfoglalkoztatottak
2016.01.05
A versenyszférának a kereskedelem az a területe, ahol a közfoglalkoztatottak a legkönnyebben el tudnak helyezkedni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Cseresnyés Péter szerint a kereskedelmi területen a közfoglalkoztatottak az alapképzés kiegészítéseként kaphatnak olyan szakképzést, aminek a segítségével el tudnak helyezkedni."A kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indít."Rámutatott: nem lett igazuk azoknak a kritikus hangoknak, amelyek a vasárnapi pihenőnap miatt elbocsátásoktól tartottak a kereskedelemben, hiszen az intézkedés bevezetése óta is több ezren találták meg a boldogulásukat a szektorban. A kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indít az év első felében, elsőként a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program kezdődik el - ezt Cseresnyés Péter kedden sajtótájékoztatón jelentette be. A február 1-jén induló program tervezett keretösszege 3 milliárd forint, amelynek révén a kormány tervei szerint 20-25 ezren léphetnek át a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra. Az államtitkár elmondása szerint ha egy közfoglalkoztatott a szerződése lejárta előtt piaci állást talál, akkor havonta felveheti a közfoglalkoztatási jogviszonyból a hátralévő időszakra a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegét is.(MTI-fidesz.hu)