2016-ban is segély helyett munkát
2016.01.07
A Fidesz-frakció reagálása Pogácsás Tibor (BM) nyilatkozatára

A baloldal kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget és munkaképes, aktív korú emberek százezreit hagyta segélyen tengődni. A baloldali pártok ma is előbb adnának segélyt, mint munkát."A baloldal kormányzása alatt megduplázta a munkanélküliséget."A Fidesz célja azonban 2016-ban is az, hogy segély helyett munkát biztosítson az embereknek, még a leghátrányosabb térségben élő, legalacsonyabb képzettséggel rendelkező álláskeresőknek is. A magyar reformok működnek: a munkanélküliség 11 éve nem volt ilyen alacsony, 12 százalékról 6,2 százalékra csökkent. Ez a közfoglalkoztatásnak is köszönhető, amely évente átlagosan 300 ezer alacsony iskolázottságú, szakképzettség nélküli ember számára nyújt lehetőséget, akik olyan térségekben élnek, ahol ez jelenti az egyetlen esélyt a munkavállalásra, egy szakma kitanulására, a rendszeres jövedelemszerzésre, gyermekeik eltartására.A közfoglalkoztatás szabályai mostantól anyagilag is jobban ösztönözik a mielőbbi elhelyezkedést.(fidesz.hu)