Évről évre többen házasodnak össze Magyarországon
2016.02.01
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint a házasság bármely más együttélési formánál biztosabb közösségnek számít a gyermeknevelés szempontjából.

Novák Katalin az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában pozitívnak nevezte azt a tendenciát, hogy 2010 óta évről évre többen házasodnak össze Magyarországon."tizenhét százalékkal többen kötöttek házasságot."Elmondta, hogy a legfrissebb statisztikai adatok szerint tizenhét százalékkal többen kötöttek házasságot az előző év azonos időszakához képest, és ezen belül volt olyan hónap, amikor majdnem negyven százalékkal többen. Ezek rendkívül magas számok - tette hozzá Novák Katalin. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy mindeközben folyamatosan csökkent a válások száma.Novák Katalin kiemelte, hogy a jelenlegi tendenciával szemben 2002 és 2010 között, amikor nem polgári kormány irányította Magyarországot, kilenc százalékkal csökkent a házasságkötések száma.(MTI-fidesz.hu)