Több jut oktatásra, egészségügyre
2016.05.19
270 milliárd forinttal többet költenek oktatásra, 167 milliárddal egészségügyre – hívta fel a figyelmet Lázár János a jövő évi büdzsével kapcsolatban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az 50. Kormányinfón kitért a jövő évi költségvetésre is. A 2017-es büdzsé célja, hogy lehetőséget teremtsen a felzárkózásra, ennek jegyében a költségvetés kiemelten támogatja a gyermekvállalást, biztosítja a gyermekek után járó adókedvezményeket, és mindenki számára biztosítja az adócsökkentést az áfacsökkentés keretében. Kiemelt mértékben támogatjuk a lakáshoz jutást, és a munkahelyteremtéssel biztosítjuk a családok megélhetését – tette hozzá."A 2017-es büdzsé célja, hogy lehetőséget teremtsen a felzárkózásra."Lázár János bejelentette, a jövő szerdán véglegesítik a Házhoz benyújtott törvénymódosító indítványokkal kapcsolatban a kormányzati álláspontot, várhatóan június elején nyílik az Országgyűlésnek lehetősége, hogy a részletes vita után elfogadja a jövő évi büdzsét.A költségvetés tartalmazza az adócsökkentést, az otthonteremtést, biztosítja a rezsi jelentős csökkenését, és lehetőséget teremt az alsó középosztálynak az előrelépésre, a legnehezebb helyzetben levőknek pedig a felzárkózásra, valamint lehetőséget teremt az államadósság csökkentésére – sorolta.Fotó: fidesz.huA miniszter elmondta, jövőre 3 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos hiánnyal számolnak. 270 milliárd forinttal többet költenek oktatásra, 167 milliárddal egészségügyre, növekedik a kultúrára és a jóléti kiadásokra fordított összeg, a rendvédelem 114 milliárddal kap többet, és folytatódnak az életpálya programok, valamint újak is jönnek – sorolta.Lázár János felhívta a figyelmet a közúti fejlesztésekre is, példaként megemlítve Kecskemét-Békéscsaba, Csorna-Sopron, M0-Abony közötti négysávosítást, Hajdú-Bihar megyében a 471-es út megerősítését és a győri keleti elkerülő út megépítését.(fidesz.hu)