Hajrá az Európa Bajnokságra! - Így szurkolnak a magyar gyerekek
2016.05.22
Az Összefogás XI. Sportegyesület kreatív gyermekpályázatot hirdetett „Nem vagyunk mi kispályások” címmel, amelyen valamennyi magyar iskola csapata indulhatott videó vagy fénykép elkészítésével.

Hatalmas sikerrel zárult a Nem vagyunk mi kispályások szurkolói pályázat, amelyet Király Nóra, Újbuda alpolgármestere hirdetett meg pár hónappal ezelőtt."77 magyar iskola és óvoda – 77 gyermekcsapat – 77 fantasztikus videó, amelyen bemutatják a gyerekek, hogy ők is drukkolnak a magyar futball-válogatottnak a franciaországi sikeres szereplésért."A feladat az volt, hogy mutassák be a gyerekek, hogyan szurkolnak a magyar labdarúgó-válogatottnak az EB-n való sikeres szereplés érdekében. A beérkezett pályaművek közül a zsűri kiválasztott 27-et, ezek készítői részt vehetnek a május 22-én, Kamaraerdőn rendezett, I. Újbudai Focimajálison, ahol rengeteg nyeremény várt rájuk, fődíjként pedig a nyertes csapat testnevelő tanára Franciaországban, a helyszínen szurkolhat a nemzeti tizenegynek, a Neckermann Utazási Iroda jóvoltából.77 magyar iskola és óvoda – 77 gyermekcsapat – 77 fantasztikus videó, amelyen bemutatják a gyerekek, hogy ők is drukkolnak a magyar futball-válogatottnak a franciaországi sikeres szereplésért. Ez lehet a mérlege a „Nem vagyunk mi kispályások” címmel indított országos kreatív pályázatnak. Az elkészült anyagokat ezúton küldjük a válogatott tagjainak. A gyermekek csodákat alkottak, látható, hogy szívvel lélekkel szurkolnak a siker reményében, és bíznak a magyar foci újjáéledésében.A vasárnap gyönyörű, május végi időben megrendezett I. Újbudai Focimajálison közel 1000 gyermek, kísérőtanáraik, szüleik vettek részt az ország minden tájáról.Fotó: fidesz.huA nagyobbak barátságos mérkőzéseken mérhették össze tudásukat, az ovisok pedig az OVI-FOCI Alapítvány által felállított akadálypályán végezhettek különböző ügyességi feladatokat.A megnyitón Király Nóra, ötletgazda elmondta, hogy hatalmas öröm számára ez a siker, ez a lelkesedés, amit a sok csillogó szemű gyerekektől kap. Bízik benne, hogy az üzenet eljut a válogatott tagjaihoz és erőt ad nekik az EB-n való sikeres szerepléshez.Simicskó István, honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője a sport fontosságára hívta fel a figyelmet. „Ez egy igazi ünnep ma. A foci EB egy olyan esemény, amire minden magyar oda figyel majd. Bízzunk benne, hogy ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy minél több kisgyermek válassza sportjául a labdarúgást.”A rendezvényen részt vett Stieber Zoltán és Nagy Ádám válogatott labdarúgók. Utóbbi sportolót megrohamozták a gyerekek és két órán keresztül aláírásokat osztogatott és fényképezkedett majd Szabó Tünde, sportért felelős államtitkárnak segített a díjak átadásában.Ugyanis senki nem távozott üres kézzel Újbudáról. Minden csapat hatalmas ajándékcsomagokat, focilabdát, sportszereket kapott, a gyerekek egyenként érmeket, okleveleket és a Football Heroes kis figuráit kapták ajándékba. A záróünnepségen Nagy Ádám elmondta, hogy nagyon megható számára az a szeretet, amit a gyerekektől kap és biztos benne, hogy az egész csapatnak hatalmas erőt majd a sok szép pályázat, ami készült.A fődíjat, ami egy két személyes egyhetes franciaországi út az EB faluba és belépőjegy az Izland - Magyarország meccsre Pásztor Gyula nyerte, aki Kiskőrös Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola edzője. A győztes elmondta, hogy párjával fog utazni és egy héten keresztül naplót vezet az élményeiről, amit megoszt majd a nagyérdeművel.(fidesz.hu)