Magyarország kiemelten segíti a gyerekeket
2016.05.25
A jövő évi költségvetésen keresztül kiemelten segítik a gyerekeket, Magyarország 2017-ben a GDP 4,3 százalékát fordítja családtámogatásokra, míg ez az arány OECD-átlagban 2,5 százalék körüli - mondta Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

A Néprajzi Múzeumban Hoppál Péterrel tartott sajtótájékoztatón Novák Katalin a jövő évi költségvetés családokat érintő adatait ismertetve azt mondta, jövőre 14 százalékkal többet fordítanak családtámogatásokra, összesen 1743 milliárd forintot, ebben benne van a kétgyermekesek adókedvezményének emelése."jövőre 14 százalékkal többet fordítanak családtámogatásokra."Közölte, éppen az otthonteremtési programnak köszönhetően lehet sok fiatalnak majd saját gyerekszobája, mert a családjukkal új, nagyobb otthonba tudnak költözni.Kitért arra is, hogy 100 milliárd forintot fognak fordítani fejlesztési forrásokból bölcsődei és óvodai bővítésre a következő években.Jövőre 74 milliárd forintot fordítanak a gyerekek ingyenes étkeztetésére, ez az összeg 2010-ben még 29 milliárd volt.Az új szabályozás szerint kötelező feladat az ingyenes étkeztetés biztosítása a legrászorultabbaknak valamennyi iskolai szünetben - mondta.(MTI-fidesz.hu)