A baloldal most is eltörölné az otthonteremtési programot
2016.06.22
A Fidesz-frakció reagálása Dömötör Csaba (Miniszterelnöki Kabinetiroda) nyilatkozatára

Az otthonteremtési program már az első néhány hónap alatt több mint 9 ezer család otthonteremtését tette lehetővé, ennyi kérelmet fogadtak be eddig a bankok."A baloldal kezdettől támadja az otthonteremtési programot."A Fidesz, ahogy vállalta teljesíti, kivezeti a családokat a devizahitel korszakából és segíti, hogy olcsóbban tudjanak saját otthonhoz jutni. A program emellett ösztönzi az építőipar és a gazdaság, ezáltal a foglalkoztatás növekedését is. 2017 az adócsökkentés és az otthonteremtés éve lesz, az új lakásvásárlók illetve a házépítők továbbra is számíthatnak a csökkentett lakásépítési áfára és az áfa-visszatérítés lehetőségére, amellyel milliókat spórolhatnak meg. Az otthonteremtési programra jövőre 211 milliárd forintot fordítunk.A baloldal kezdettől támadja az otthonteremtési programot, ha rajtuk múlna, akkor ismét eltörölnék, ahogy kormányzásuk alatt egyszer már megtették: eltörölték az otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelték a lakásáfát és devizahitelbe taszították a családokat.(fidesz.hu)