Nagy segítség a magyar családoknak, szülőknek
2016.06.23
A gyermekek ingyenes nyári étkeztetésére és táboroztatásra 10 milliárd forint áll rendelkezésre – hangsúlyozta Lázár János.

Az idei költségvetés 5,3 milliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok számára nyári gyermekétkeztetés megszervezésére annak érdekében, hogy mintegy 208 ezer gyermek ingyenes étkezését biztosítsák. Lázár János az 55. Kormányinfón elmondta, a 208 ezerből várhatóan mintegy 170 ezren veszik majd igénybe ezt a lehetőséget. Jövőre 6,7 milliárd forint jut erre a célra – tette hozzá."2016-ban 4,4 milliárd forintot fordítanak gyermekek nyári táboroztatására."Megjegyezte, 2008-ban 2009-ben 2 milliárd forint jutott az ingyenes nyári étkeztetésére és 100 ezer gyerek kapott erre lehetőséget, most 2016-ban pedig 208 ezer gyerek élhet ezzel, és 5-6 milliárd forintot szánnak erre a célra.Kiemelte azt is, hogy az Erzsébet-program keretében 2016-ban 4,4 milliárd forintot fordítanak gyermekek nyári táboroztatására. Elmondta, 2013-ban 45 ezer gyermeket táboroztatott a magyar állam, 2014-ben 52 ezret, 2015-ben 76 ezret, az idén várhatóan 90 ezer gyermek kap erre lehetőséget, mely nagy segítség sok családnak, szülőnek.Összességében 10 milliárd forint áll rendelkezésre a gyermekek ingyenes nyári étkeztetésére és a táboroztatásra – hangsúlyozta Lázár János.(fidesz.hu)