Több mint 7500 dél-alföldi pályázó az Otthon Melege Programban elérhető hűtőgépcserére
2016.07.11
A dél-alföldi régióban több mint 7500 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztó berendezések) energia megtakarítást eredményező cseréjére.

"A Pályázati Útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban."A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a nyugdíjas és a nagycsaládos természetes személyek 2016. július 11-én 10 óráig nyújthatnak be a pályázatot.A nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázat valamennyi nagykorú természetes személy számára elérhető lesz a régióban 2016. július 13-án 8 órától. 2016. július 13-án 10 órától a pályázatok benyújtását határozatlan időre felfüggesztik majd.A Pályázati Útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon keresztül lehetséges.Az eddigi tapasztalatok szerint a gépcsere lehetőséget ezúttal is fokozott érdeklődés övezi a kiemelt célcsoportok (nyugdíjasok, nagycsaládosok) és a teljes lakosság körében is.Az észak- és dél-alföldi régióban összesen több mint 13 ezer pályázatot nyújtottak be eddig. Az elsőként megnyitott észak-alföldi régió pályázóinak közel 70 százaléka tartozik a kedvezményezett célcsoportokhoz.(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)