A kiskereskedelmi forgalom növekedése a jövedelem elköltését igazolja
2016.07.21
A kiskereskedelmi forgalom növekvő adatai a lakossági költekezést igazolják - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

"A vállalkozások felismerték, hogy emelni kell a bért, ha meg akarják tartani a munkavállalókat."A helyettes államtitkár szerint a 7,5 százalékos reálbér-növekedés mögött az húzódik meg, hogy csökkent a személyi jövedelemadó 16-ról 15 százalékra, alacsony az infláció, illetve emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum. Úgy vélte, a vállalkozások felismerték, hogy emelni kell a bért, ha meg akarják tartani a munkavállalókat. Simon Attila kiemelte: a reálbér-növekedési folyamat fenntartható, hiszen a kormány számtalan olyan intézkedést hozott, amely a családokat megszabadította terheiktől.Ez pozitív spirált indíthat a fogyasztás növekedésében, a gazdaság bővül, a jutalmakat általában az év végén fizetik ki, így a tárca optimista az éves reálbér-emelkedés tekintetében - mondta a helyettes államtitkár.(MTI - fidesz.hu)