A kormány célja a teljes foglalkoztatottság
2016.07.29
A nemzetgazdasági tárca arra számít, hogy folytatódik a kedvező tendencia a munkaerőpiacon a következő hónapokban, és Magyarországon a munkanélküliségi ráta várhatóan 5 százalék alá csökken - mondta Varga Mihály Budapesten, sajtótájékoztatón.

A nemzetgazdasági miniszter a terület friss statisztikai adatait értékelve közölte: a foglalkoztatási adatok - amelyeket a KSH csütörtökön tett közzé - a rendszerváltozás óta nem alakultak a mostanihoz hasonlóan kedvező módon. A rendszerváltozás óta nem dolgoztak még ennyien Magyarországon, így a magyar foglalkoztatáspolitika új korszak küszöbén áll.Hozzátette: 2010 óta 633 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és a bővülés összetétele is kedvező, hiszen 402 ezer új munkahely a versenyszférában jött létre.A közfoglalkoztatás 162 ezerrel, a külföldi foglalkoztatás 69 ezerrel növelte a foglalkoztatottak számát. Így a munkanélküliségi ráta 11,6 százalékról 5,1 százalékra csökkent, a munkanélküliség a 2000-es évek elején volt ilyen alacsony utoljára - mondta a miniszter.(kormany.hu - fidesz.hu)