Ősszel kerül a parlament elé a kiskereskedelmi munkavégzés szabályozása
2016.08.08
A parlament őszi ülésszakában a parlament elé terjesztik a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozást - közölte Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője egy más témában tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a vasárnapi munkavégzés tilalmának feloldásakor felvetődött, hogy hozzá kell nyúlni a jogszabályhoz, jelenleg tárgyalnak a részletekről az érdekképviseletekkel. Kósa Lajos arról tájékoztatott, hogy többféle javaslat van.Fotó: fidesz.huEzek között szerepel, hogy csak meghatározott számú napon kelljen dolgozni, azaz "mindenki nyitva lehet", de a munkavállalónak például csak hat vasárnapi kötelezettsége legyen - közölte, hozzátéve: a szombati munkavégzéshez is szabályt kell kötni, hogy a kereskedelmi dolgozóknak ne töredezzen szét a hétvégi munkarendjük. Ezen felül a nemzeti ünnepek, munkaszüneti napok szabályozását is rögzíteni kell, mert ez az eredeti törvényben is benne volt - jelezte.(MTI - fidesz.hu)