A vártnál nagyobb érdeklődés a Védőháló a családokért elnevezésű pályázaton
2016.08.11
Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által közzétett Védőháló a családokért kiírás pályázatainak benyújtási határideje. 1080 kérelem érkezett több mint 40 milliárd forint értékben, ami mintegy hat és félszerese a rendelkezésre álló 6,2 milliárd forintos keretnek - tájékoztatta a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-t.

"A pályázók 20-40 millió forintos támogatást igényelhettek."Ismertették: a pályázat célja, hogy olyan kezdeményezéseket támogassanak, amelyek hozzájárulnak a család társadalmi jelentőségének tudatosításához, szerepének erősítéséhez.A támogatott tevékenységek a családok életvezetési kompetenciáinak fejlesztését, a munka és a családi élet összeegyeztetését szolgálják, valamint annak megelőzését, hogy a gyermekek, fiatalok kapcsolati erőszak áldozatává váljanak - tették hozzá. Közölték: a pályázó alapítványok, egyesületek, nonprofit gazdasági társaságok, valamint egyházi jogi személyek 20-40 millió forintos támogatást igényelhettek projektjük megvalósítására, amelyre 2-3 év áll rendelkezésükre. A kormány a civil szereplőkkel együttműködve továbbra is azért dolgozik, hogy a családok támogatásában "közösséget erősítő, a közgondolkodásra széles körben hatni tudó bázis, védőháló alakulhasson ki" - olvasható az Emmi közleményében.(MTI-fidesz.hu)