A Jobbik számos gyermekes családokat segítő intézkedést nem támogatott
2016.08.16
A Fidesz-frakció reagálása Dúró Dóra (Jobbik) nyilatkozatára

A Jobbik megint mást mond és mást cselekszik. A gyermekes családok megsegítéséről beszél, miközben számos a családokat segítő intézkedést nem támogatott és a baloldallal együtt nem szavazta meg a költségvetést sem, amely jelentős többlettámogatásokat biztosít a családoknak és az oktatásnak."A gyermekek nevelésének támogatására csak a családi adókedvezményen és a családi pótlékon keresztül összesen 600 milliárd forintot fordítunk."A polgári kormány számára első a gyermek, 2010 óta több pénz jut a gyermekekre, a gyermekes családok megélhetésére és a tanévkezdésben is segítjük a szülőket. A kormány felmenő rendszerben bevezette az ingyenes tankönyvellátást, az új tanévben már a diákok több mint kétharmada ingyen kapja a tankönyvet, melyek ára tovább csökken.Idén először minden alsó tagozatos tanuló ingyen kapja meg a tankönyveket, a felső tagozaton és a középiskolákban továbbra is szociális alapon juthatnak hozzá az ingyenes tankönyvcsomaghoz a diákok.Mindezt az teszi lehetővé, hogy nem hagyjuk, hogy a tankönyvkiadáson magáncégek nyerészkedjenek, és ezzel drágítsák a tankönyvek árát. Több jut a gyermekek óvodai, iskolai étkeztetésére is, mert a rendszerváltás óta a legnagyobb összeget; 74 milliárd forintot biztosítunk erre a 2017-es költségvetésben.Emellett minden évközi szünetre kiterjesztettük a szünidei étkeztetést, így nemcsak nyáron, de tavasszal, ősszel és télen is kaphatnak ingyenesen enni a rászoruló gyerekek.Több jut a gyermekek otthoni étkeztetésére is, mert a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével átlagosan 35-40 ezer forinttal több marad a családok zsebében.A lakásáfa csökkentésével és az otthonteremtési programmal ugyancsak a gyermekes családokat segítjük. Ezeken túl havi 30 ezer forintra emelkedik a kétgyermekes családok adókedvezménye és a legalacsonyabb jövedelmű 120 ezer családnak továbbra is gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése.A gyermekek nevelésének támogatására csak a családi adókedvezményen és a családi pótlékon keresztül összesen 600 milliárd forintot fordítunk.(fidesz.hu)