Új tanév - Segítség a gyermekeknek és a szülőknek, megbecsülés a pedagógusoknak
2016.08.30
A Fidesz-frakció reagálása a Nemzeti tanévnyitóra

"A diákok kétharmada ingyenesen kapja a tankönyvcsomagot és gyermekétkeztetésre is minden eddiginél több pénzt, 74 milliárd forintot fordítunk."Míg a baloldali kormányok csak elvették a pénzt az iskoláktól, a pedagógusoktól és a szülőktől, a polgári kormány 2010 óta pótolja a hiányt az oktatásban és mindent megtesz azért, hogy több pénz maradjon a családoknál, csökkenjenek az iskolakezdés terhei és nagyobb anyagi megbecsülésben részesüljenek a pedagógusok.A rendszerváltás óta soha ennyi gyermek nem jutott még ingyenes étkezéshez és tankönyvhöz, mint a most induló tanévben. A diákok kétharmada ingyenesen kapja a tankönyvcsomagot és gyermekétkeztetésre is minden eddiginél több pénzt, 74 milliárd forintot fordítunk.Szeptembertől a pedagógusok bére ismét tovább nő és a nem pedagógus végzettségű dolgozóknak is megkezdődik a bérrendezése. A szülők terhei is csökkentek, 2010 óta több pénz marad a gyermekes családoknál és jövőre tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye és csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, amelyekkel újabb tízezreket spórolhatnak meg a családok.2017-ben 455 milliárd forinttal több jut az oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott, 2010-es költségvetésben. (fidesz.hu)