Brüsszelnek figylembe kell vennie a referendumot
2016.09.07
A kvótanépszavazás, a családtámogatási, az egészségügyi és az oktatási rendszerben tervezett változtatások és a kormánypárt 2018-ig szóló politikai stratégiája is szerepel a Fidesz szerdán kezdődő frakcióülésének napirendjén Balatonfüreden - erről Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője beszélt a Magyar Időknek adott interjújában.

"Ha a magyar nép azt mondja, hogy nem lehet senkit sem betelepíteni a magyar parlament véleményének a kikérése nélkül, akkor a parlamentnek ez alapján kell választ adnia Brüsszelnek a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban."A politikus arra a kérdésre, hogy milyen jogi lépés követi a népszavazást, azt mondta: ez attól is függ, hogy Brüsszel kvótával kapcsolatos jogalkotása milyen fordulatot vesz.Hangsúlyozta: a magyar parlament és a magyar kormány a népszavazást nem hagyhatja figyelmen kívül.Ha a magyar nép azt mondja, hogy nem lehet senkit sem betelepíteni a magyar parlament véleményének a kikérése nélkül, akkor a parlamentnek ez alapján kell választ adnia Brüsszelnek a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban, ami csak elutasító lehet - tette hozzá. Kósa Lajos úgy fogalmazott: legfontosabb célkitűzésük, hogy győzzenek a nemek. A népszavazást követő időszakkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy legfontosabb preferenciáik nem fognak változni, továbbra is a családtámogatás áll a kormányzás középpontjában.A munkahelyek létesítése és a reálbérek emelése révén a Fidesz az eddigi stratégia folytatását tervezi egy munkaalapú és szolidáris társadalom felépítése érdekében - mondta.Az őszi parlamenti ülésszakra előrevetítette: lezárul a Földet a gazdáknak program, ezt a törvényalkotásnak is követnie kell. Úgy vélte, a tapasztalatok alapján a polgári törvénykönyv felülvizsgálata is fontos feladat lesz, továbbá a migrációs helyzet kapcsán folyamatosan figyelni kell, hogy hol tudják segíteni a rendőrség, a határvadászok és a honvédség munkáját. Ősszel ennek kapcsán kisebb törvénymódosítás válhat szükségessé - mondta.(MTI - fidesz.hu)