Az a célunk, hogy a gyermekesek élete még könnyebb legyen és biztonságban élhessenek
2016.09.24
A Fidesz-frakció reagálása Szél Bernadett (LMP) nyilatkozatára

A baloldal kormányzásával szemben ma nő a gyermekvállalási kedv és kevesebb teherrel jár a gyermeknevelés, mert a polgári kormány adócsökkentésekkel, béremelésekkel, családpolitikai intézkedésekkel és otthonteremtési programmal segíti a gyermekes családokat. "A kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását adókedvezményekkel és új bölcsődei ellátási formákkal támogatjuk."Kevesebb, mint felére csökkentettük az szja-t, évről évre bővítjük a családi adókedvezményt, a kétgyermekesek adókedvezményét megduplázzuk, a legalacsonyabb jövedelmű családoknak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetésük.Bevezettük a fiatal házasok adókedvezményét, a gyed-extrát, az ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyvellátást. Kivezettük a családokat a devizahitelekből és az Otthonteremtési programnak köszönhetően milliókkal olcsóbban lehet saját otthonhoz jutni.A kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását adókedvezményekkel és új bölcsődei ellátási formákkal támogatjuk. A legalapvetőbb élelmiszerek áfájának csökkentésével pedig további tízezreket spórolhatnak a családok.Az a célunk, hogy a gyermekesek élete még könnyebb legyen és anyagi, fizikai, szociális biztonságban élhessenek Magyarországon. (fidesz.hu)