Sétát szervez a családokért a FICSAK
2016.09.29
Séta a családokért címmel felvonulást szervez a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) szombatra – jelentette be Király Nóra, a szervezet alapító elnöke, csütörtökön.

Újbuda alpolgármestere a figyelemfelkeltő akcióról szólva elmondta: a sétával a FICSAK egyet nem értését szeretné kifejezni Brüsszel politikájával, a kényszerbetelepítéssel szemben.Fotó: fidesz.hu"A Nyugat tagadja, hogy összefüggés lenne a migráció és a terrorizmus között, mi azonban azt látjuk, hogy nagyon szoros az összefüggés.”Ellenezzük ezt a politikát azért, mert úgy gondoljuk, hogy családunk biztonságát fenyegeti az, ha Magyarországra és Európába több százezer más kultúrájú embert betelepítenek – emelte ki. Király Nóra egyúttal hangsúlyozta: „a Nyugat tagadja, hogy összefüggés lenne a migráció és a terrorizmus között, mi azonban azt látjuk, hogy nagyon szoros az összefüggés” a két jelenség között.Ennek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy Európa legkeresettebb terroristája, Salah Abdeslam is hazánkban toborzott merénylőket azok közt, akik a tavalyi migránshullámmal érkeztek.A terroristák kihasználják azt a helyzetet, amit Brüsszel teremtett – jegyezte meg Király Nóra.Mi nem vagyunk érzéketlenek és sajnáljuk a nehéz sorsú embereket, de azt gondoljuk, hogy a problémát helyben kell kezelni – mutatott rá, megjegyezve, hogy ehhez a FICSAK minden segítséget megad.A szervezet elnöke végül arra kért mindenkit, hogy most vasárnap vegyen részt a referendumon és szavazzon nemmel a kényszerbetelepítésre, „ne kockáztassuk gyermekeink jövőjét”.A séta szombaton délután négy órakor kezdődik a Vörösmarty téren és a Fővám térig tart, ahol a Szabadság-hídnál a résztvevők lufikat engednek a magasba azt szimbolizálva, hogy üzenetük szeretnék, ha Brüsszelbe is eljutna. Az út rövid, babakocsival is könnyen teljesíthető, ezért kifejezetten számítanak a családok részvételére.(fidesz.hu)