Egyre több lakás épül
2016.11.03
Egyre többen veszik igénybe a kormány otthonteremtési kedvezményeit, és ez már a lakásépítések számában is megmutatkozik - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön.

Az államtitkár a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira reagálva kifejtette: a lakásépítési engedélyek és bejelentések száma két és félszerese az egy évvel ezelőttinek, emellett az új lakások száma is jelentősen, 14 százalékkal nőtt. Ezekből az adatokból is látszik, hogy a gazdaság stabil lábakon áll, Magyarország erősödik - húzta alá."a gazdaság stabil lábakon áll, Magyarország erősödik."Dömötör Csaba véleménye szerint az előttünk álló időszakban tovább fokozódhat a lakásépítési kedv, hiszen akkor valósulhatnak meg azok a fejlesztések, amelyekről az otthonteremtési kedvezmények bejelentését követően született döntés. Hozzátette: a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az otthonteremtési program tapasztalatait. Azt szeretnék elérni, hogy minden magyar család saját ingatlanhoz jusson, elérhető áron.Az otthonteremtést nemzeti ügynek tekintjük, ezért a jövő évi költségvetésben 211 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra - mondta.Hozzátette: amíg a polgári kormány hivatalban van, mindenki számíthat az otthonteremtési támogatásokra.(MTI-fidesz.hu)