Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására
2016.11.10
A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) kezdeményezésére november 26-án délelőtt a Várkert Bazár ad otthont a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának - közölte Király Nóra, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A FICSAK alapítóelnöke kifejtette: szervezők a jótékonykodás mellett a civil szféra összefogásának erejére és az adventi készülődés lényegére kívánják felhívni a figyelmet.Mint mondta: eddig több, mint 50, családokat segítő civilszervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott a kezdeményezéshez. A vásárba látogatóknak lehetőségük lesz, többek között, finomabbnál finomabb lekvárok, sütemények, apró mécsesek, szappanok, gyertyatartók és koszorúk közül válogatni – fűzte hozzá.A vásár reggel 9 órától színvonalas családi programokkal is várja az érdeklődőket: koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, a 3-10 éves gyerekek LogiKaland vetélkedőn tehetik próbára ügyességüket, egész délelőtt lehet majd kézműveskedni, együtt énekelni, mondókázni a Ringató Alapítvány tanfolyamvezetőivel, valamint fellépnek az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is – sorolta Király Nóra a programokat. A befolyó összeget az Őrzők Alapítványnak ajánlják fel – közölte.Fotó: fidesz.hu"Fontos, hogy vannak, akik a szürke hétköznapok közé is álmodni mernek."Gál Kinga, fideszes európai parlamenti képviselő kiemelte: fontos, hogy „vannak, akik a szürke hétköznapok közé is” álmodni mernek. Ilyenek az Őrzők és a FICSAK munkatársai, akik hisznek abban, hogy létezhet összefogás, hogy eljuttatják az emberekhez a szeretet, a jótékonykodás szellemét – jegyezte meg.A FICSAK közleménye szerint: az Őrzők Alapítvány munkatársai, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika szerves részeként, már több mint 25 éve segítik a leukémiás és daganatos gyermekek gyógyulását.Szakképzett dolgozóik nap, mint nap személyre szabott játékos foglalkozásokkal igyekeznek enyhíteni a klinika kis hőseinek megpróbáltatásain, orvosi műszerekre gyűjtenek, kórtermeket és más kórházi helyiségeket festetnek ki, tesznek rendbe. A támogatásukra szervezett jótékonysági vásár bevételét egy jelenleg használaton kívüli családi apartman felújítására fordítják majd annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.(fidesz.hu)