A kormány minden 25 évnél fiatalabb álláskeresőnek segítséget nyújt
2016.11.15
A fiatalok munkanélküliségének felszámolása érdekében a kormány minden 25 évnél fiatalabb álláskeresőnek segítséget nyújt az Ifjúsági garanciaprogram keretében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára kerekasztal-beszélgetésen kedden Budapesten.

Illés Boglárka közölte: 2016 júniustól azok az álláskereső fiatalok, akik már 4 hónapja regisztráltak az egyes munkaügyi központokban, lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornoki programokban, illetve továbbképzésekben vegyenek részt."A kormány a fiatalokat nem csupán munkavállalóként, hanem vállalkozóként is be akarja vezetni a munkaerőpiacra."A kormány arra törekszik, hogy 2018. január 1-jétől ezek a lehetőségek az újonnan regisztrált fiatal álláskeresőket regisztrációjukat követően azonnal megillessék - mondta a helyettes államtitkár. A kormány a fiatalokat nem csupán munkavállalóként, hanem vállalkozóként is be akarja vezetni a munkaerőpiacra.Ennek egyik eszköze a Fiatal Gazda Program, amelyben közel 40 milliárd forint áll a fiatalok rendelkezésére, ha agrárjellegű vállalkozást akarnak indítani. Szintén 40 milliárd forint áll rendelkezésre az induló vállalkozásoknak beruházásaik, illetve eszközfejlesztésük támogatására.A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a fiatalok foglalkoztatásának javításához a kormányzati intézkedések mellett az üzleti szféra együttműködésére is szükség van.(MTI-fidesz.hu)