Díjazták a családbarát vállalkozásokat
2016.11.15
Családbarát kis-, közepes és nagyvállalatokat díjazott a Három királyfi, három királylány mozgalom, a díjakat kedden adták át Budapesten. Az a vállalat családbarát, ahol felismerik, hogy a teljesítményre ösztönzőleg hat, ha a munkatársak családi körülményeire is tekintettel vannak - fogalmazott Novák Katalin.

A mozgalom a kitüntetéseket olyan cégeknek adományozza, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást."Magyarország családbarát módon tud versenyképesen működni."Az ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kiemelte: Magyarország családbarát módon tud versenyképesen működni. "Az a vállalat családbarát, ahol felismerik, hogy a teljesítményre ösztönzőleg hat, ha a munkatársak családi körülményeire is tekintettel vannak" - fogalmazott az államtitkár. Nagyvállalat kategóriában a BT Roc Kft., a Britisch Telekom szolgáltatóközpontja, közepes vállalat kategóriában a csecsemők és időskori betegek táplálását segítő táplálékkiegészítőket forgalmazó Numil Hungary Kft. nyerte el az elismerést.Fotó: fidesz.huKisvállalkozói kategóriában a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Webstar Csoport Kft. vehette át az Év Családbarát Vállalata 2016 díjat.A Három királyfi, három királylány mozgalmat az azóta elhunyt Kopp Mária orvos hívta életre 2009-ben azzal a céllal, hogy annyi gyermek születhessen, ahányat a fiatalok terveznek. A civil szervezet egyebek mellett párkereső programokkal, párkapcsolati témájú előadássorozatokkal, nyitott konferenciákkal, továbbá a családbarát vállalat díj meghirdetésével tesz a céljaiért.(MTI-fidesz.hu)