Folytatódnak a minimálbér-tárgyalások
2016.11.15
A kormány célja, hogy a minimálbér-emelés mellett a járulékcsökkentés is megvalósuljon – hangsúlyozta Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának kibővített testületi ülésén. A nemzetgazdasági miniszter közölte: a tárca célja, hogy jövőre és 2018-ban is nagyarányú reálbér-növekedés következzen be.

"Az ország stabil helyzete jelenleg megengedi, hogy jelentős lépésekben merjünk gondolkodni a jövőre nézve."A nemzetgazdasági miniszter elmondta, Magyarország erősödik: azzal, hogy hazánk makrogazdasági mutatói az elmúlt években nagymértékben javultak, az ország stabil helyzete jelenleg megengedi, hogy jelentős lépésekben merjünk gondolkodni a jövőre nézve.Varga Mihály jelezte, a szerdai kormányülésen tájékoztatja a kormányt a megbeszélésekről, a tárgyalások ezt követően folytatódnak.A testület ülésén a kormány mellett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, a Vállalkozók Országos Szövetségének, az ÁFEOSZ –COOP Szövetségnek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, a Munkástanácsok Országos Szövetségének, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek a képviselői vettek részt.(fidesz.hu)