Kidolgozzák a családbarát minősítés feltételeit a turizmusban
2016.11.22
Megkezdődött a családbarát turizmus feltételrendszerének kidolgozása, amelynek része lesz a családbarát védjegyrendszer kialakítása is - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden.

Elmondta: a tárca és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös munkába kezdett annak érdekében, hogy a turizmus is minél inkább családbarát módon működjön Magyarországon."a turizmus is minél inkább családbarát módon működjön Magyarországon."A tervek között szerepel például, hogy az új fejlesztéseknél, amikor támogatást kapnak szolgáltatók, kötelezően előírnának olyan alapvető feltételeket, amelyek a családbarát működést szolgálják - ismertette Novák Katalin. Ezek között említette az éttermekben a kicsi gyerekeknek szükséges etetőszéketet, pelenkázókat vagy a megfelelő szoptatási lehetőségeket.Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy nem csak a kisgyermekeseket, illetve a nagycsaládosokat segítő elképzelésekről van szó.A családbarát turizmus alapvető jellemzője, hogy minimum két generáció érintett, ide tartozik az is, amikor valaki idősebb szüleivel megy el valahova, vagy a nagyszülő és az unoka kapcsolódik ki együtt. Olyan szolgáltatásokra van szükség, amelyek megfelelőek több generációnak - jelezte.Az MTÜ jövő márciusra nagyszabású konferenciát szervez, ahol bemutatják a magyar turizmusban várható újdonságokat, akkor már részleteket is ismertetnek arról, hogyan tervezik a családbarát turizmus megvalósítását - közölte Novák Katalin, hozzátéve, hogy konzultációt is indítanak a témáról a szolgáltatók és a fogyasztók körében is.(MTI-fidesz.hu)