Bulgáriai vonatkatasztrófa: Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését
2016.12.10
Orbán Viktor miniszterelnök bolgár kollégájának, Bojko Boriszovnak írt levélben fejezte ki együttérzését a bulgáriai Hitrinónál történt vonatkatasztrófa miatt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

"Bízom abban, hogy a tűzoltók és a rendvédelmi szervek a következő órákban sikerrel fékezik meg a lángokat, és elkezdődhet a károk felmérése. Biztosíthatom, hogy Magyarország kész segítséget nyújtani a helyreállítási munkálatok során" - fogalmazott levelében Orbán Viktor. "Kérem engedje meg, hogy a magyarok nevében együttérzésemet fejezzem ki az elhunytak családjainak, és gyors felépülést kívánjak a sérülteknek" - írta a kormányfő.Kisiklott és felrobbant szombaton egy gázszállító tehervonat Bulgária északkeleti részén, Hitrinónál, a robbanás legalább húsz épületet letarolt, és négy ember halálát okozta - közölte a helyi rendőrség. Eddig huszonöt sebesültet találtak. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök a helyszínre utazott.(MTI-fidesz.hu)