Magyarország erősödik, egyre többen dolgoznak
2017.01.05
Éppen az ellenkezője zajlik annak, mint a baloldal kormányzása alatt. A számok azt mutatják, hogy most folyamatosan nő a foglalkoztatás és csökken a munkanélküliség - mutatott rá Hollik István csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP képviselője Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva kifejtette: a számok is azt mutatják, hogy Magyarország erősödik."A Fidesz-KDNP kormányzása óta 12 százalékról, mára 4,5 százalékra csökkent a munkanélküliség."Ezt legjobban abból látszik, hogy egyre többen dolgoznak. Folyamatosan nő a foglalkoztatás és csökken a munkanélküliség. Éppen az ellenkezője zajlik annak, mint ami a baloldal kormányzása alatt, hiszen 2002 és 2010 között megduplázódott a munkanélküliség – fogalmazott. Hollik István közölte, a Fidesz-KDNP kormányzása óta 12 százalékról mára 4,5 százalékra csökkent a munkanélküliség. A 2010-es kormányváltáskor mindössze 1,8 millió ember dolgozott és adózott, és tömegek tengődtek segélyen - emlékeztettett, hozzátéve, hogy a baloldal inkább a munkanélküliséget, mint a munkát támogatta és az adóemelésekkel tönkretette a gazdaságot. Fotó: fidesz.hu"A baloldal kormányzása alatt, a munkavállalók agyon voltak adóztatva, a személyi jövedelemadó a mostaninak több mint duplája volt, a gyermekes munkavállalóktól még a családi adókedvezményt is elvették 2002-ben."A Fidesz-KDNP-s képviselő kitért rá: munkahelyek teremtése helyett segélyeket osztogattak a baloldali kormányok, az elhibázott politikájuk miatt nem érte meg dolgozni, illetve nagyon sokan nem is tudtak dolgozni vagy, akik dolgoztak elveszítették állásukat.A politikus emlékeztetett arra is, hogy a baloldal kormányzása alatt a munkavállalók agyon voltak adóztatva, a személyi jövedelemadó a mostaninak több mint duplája volt, a gyermekes munkavállalóktól még a családi adókedvezményt is elvették 2002-ben. A fiatalok, a kisgyermekes édesanyák, az alacsony iskolázottságúak többnyire labdába se rúghattak a munkaerőpiacon. A hazai vállalkozásokat a kilátástalanság jellemezte és az adóemelések miatt se a foglalkoztatást, se a béreket nem tudták emelni.A kormánypárti politikus leszögezte, amikor 2010-ben a választók a Fidesz-KDNP-t bízták meg a kormányzással, a legfőbb célunk az volt, hogy segély helyett, munkát adjunk mindenkinek és mindenki azt érezze, hogy megéri dolgozni. Ezért csökkentjük a munkavállalók és a munkaadók adóit, ezért működtetjük a munkahelyvédelmi akciót, és támogatjuk a munkahelyteremtő beruházásokat - emelte ki. Hollik István hangsúlyozta, Magyarország egyre távolodik attól a világtól, amikor tömegek éltek segélyen és megalázóan alacsonyak voltak a bérek.A KSH legfrissebb adatai szerint 4 millió 414 ezren dolgoznak és 208 ezer alá csökkent a munkanélküliek száma. Ezek az adatok a rendszerváltás óta a legjobbak és jobbak az uniós átlagnál is. Az euróövezet 19 tagállamában, októberben 9,8 százalék volt a munkanélküliségi ráta, azt mondhatjuk, hogy az Európai Unió egészében közel duplája a munkanélküliség – fűzte hozzá.Aláhúzta, nem csak egyre többen dolgoznak ma Magyarországon, hanem egyre jobban meg is éri dolgozni, mert csökkennek az adók, és nőnek a bérek a közszférában és a versenyszférában is. Mindezért elmondhatjuk azt, hogy Magyarország erősödik és minden magyar ember léphet egyet előre 2017-ben is – fogalmazott Hollik István.(fidesz.hu)