Helyben kell segíteni a közel-keleti keresztényeket
2017.01.12
Az üldözött közel-keleti keresztények esetében is az a magyar kormány álláspontja, hogy a segítséget kell odavinni és nem a bajt idehozni - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan.

A kormányfő sajtófőnökének tájékoztatása szerint, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután az Országházban tárgyalást folytatott Mar Ignatius Joseph III. Younannal, a szír katolikus egyház vezetőjével.A tanácskozáson - melyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár is - a legnagyobb hangsúlyt az a kérdés kapta, hogy Magyarország, illetve a nemzetközi közösség milyen támogatást tud adni ahhoz, hogy az elmenekült keresztények vissza merjenek térni szülőföldjükre, és az alapvető életfeltételeik ismét biztosítottak legyenek - mondta Havasi Bertalan.Az egyházi vezető Orbán Viktor miniszterelnök meghívására érkezett Magyarországra, több napot is itt tölt; szerda délután előadást tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.(MTI - fideszhu)