A baloldal családpolitikája csökkentette a gyermekvállalási kedvet
2017.01.18
A baloldal megszorító és családellenes politikája soha nem kímélte a fiatalokat sem – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella, szerdán.

A Fidesz-KDNP-s képviselő Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatójára reagálva felidézte: akik családalapításon gondolkodtak, azzal kellett szembesülniük, hogy szinte esélytelen az otthonteremtés, sokba került a gyermekvállalás és –nevelés."Ma a fiatal, családalapítás előtt álló párok megszorítás helyett segítségre számíthatnak."„Nemhogy adókedvezményt nem kaptak, akik családot alapítottak, hanem agyonadóztatták őket” – emelte ki.A baloldal politikája csökkentette a gyermekvállalási kedvet, rendkívüli módon megdrágította az otthonteremtést és elszegényítette a családokat – szögezte le Selmeczi Gabriella.Ezzel szemben ma a fiatal, családalapítás előtt álló párok megszorítás helyett segítségre számíthatnak – emelte ki a kormánypárti politikus. Kiemelte: a házasságkötés pillanatától kezdve adókedvezményben részesülnek a fiatalok.Fotó: fidesz.huEzt az intézkedést 2015-ben vezette be a kormány, és két éven keresztül havi ötezer forint adókedvezményben részesülnek a házasok, illetve ha két éven belül születik gyermekük a családi adókedvezmény mellett is igénybe vehető a segítség, az intézkedés visszamenőleges hatályú - magyarázta.Selmeczi Gabriella felhívta a figyelmet, hogy a baloldal ezeket az intézkedéseket nem támogatta a parlamenti szavazáson. A Fidesz-KDNP-s képviselő kitért arra is, hogy a csokkal az otthonteremtést is segíti a kormány, illetve ma könnyebben találnak munkát a fiatalok és magasabb bérben részesülnek, a megélhetés költségei csökkennek.(fidesz.hu)