Orbán Viktor levélben gratulált az új amerikai elnöknek
2017.01.20
Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált pénteken Donald Trumpnak, az Egyesült Államok új elnökének. A levelet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátotta az MTI rendelkezésére.

A levélben Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Donald Trump "történelmi választási győzelme erős felhatalmazást ad az amerikai néptől a változtatásokhoz". "A világnak hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie, ami új és bátor megközelítést kíván."Szerinte a világnak hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie, ami új és bátor megközelítést kíván. "Egyre bővülő gazdasági kapcsolataink, régi keletű együttműködésünk olyan területeken, mint például a terrorizmus elleni harc, valamint hasonló vélekedésünk a gazdaság- és biztonságpolitikáról, állampolgáraink biztonságáért érzett felelősségünkről, az országhatár-ellenőrzésről és a migrációról, történelmi lehetőséget nyújt arra, hogy közösen alakítsuk a jövőt" - hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor a levélben kiemelte, hogy örömmel várja Magyarország és az Egyesült Államok "régi keletű, erős és szívélyes kapcsolatainak további elmélyülését". A miniszterelnök abban bízik, hogy a folytatódó partneri viszony révén képesek lesznek megküzdeni a kihívásokkal, és élni a lehetőségekkel. A magyar kormányfő gratuláló levele végén ismét támogatásáról biztosította a beiktatott amerikai elnököt.(MTI - fidesz.hu)