2016-ban mindhárom kiskereskedelmi alágban nőtt a forgalom
2017.02.03
Tavaly az egész évet tekintve mindhárom - az élelmiszer- és élelmiszer jellegű, a nem élelmiszer és az üzemanyag kiskereskedelmi alágban nőtt a forgalom - mondta Marczinkó Zoltán István.

"A minimálbér, illetve szakmunkás garantált bérminimum emelés hatására a kiskereskedelmi forgalom további bővülésére számítanak."A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva kifejtette: a kiskereskedelmi forgalom tavalyi bővülése jó a kereskedőknek, mert magasabb forgalom mellett magasabb jövedelmet tudtak realizálni, valamint mutatja a lakossági fogyasztásban rejlő erőt is.Ez a fajta erő egyebek mellett annak köszönhető, hogy minden eddiginél többen (4,4 millióan) dolgoznak Magyarországon, akiknek a jelentős része az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el, valamint, hogy folyamatosan nő a dolgozók jövedelme - fűzte hozzá.Idén pedig a 15, illetve 25 százalékos minimálbér, illetve szakmunkás garantált bérminimum emelés hatására a kiskereskedelmi forgalom további bővülésére számítanak - közölte a helyettes államtitkár.A KSH legfrissebb közlése szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 4,5 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évi 5,8 százalék után. A naptárhatástól megtisztított adat 4,6 százalékos növekedést mutat.(MTI - fidesz.hu)